Различни видови на Бинарни Опции

Видови на Бинарни Опции

Верувале или не, има повеќе да понуди со бинарни опции отколку едноставно традиционалните дигитални бинарни опции што многу трговци користат да се направи профит. Разбирање на различни видови на бинарни опции на располагање за тргување може да обезбеди било кој почетник трговец со повеќе средства кои можат да ги користат да се развие нивната стратегија за трговија. Видовите на бинарни опции може да ви помогне да се развијат стратегии базирана на сегашните услови на пазарот и користат трендови на пазарот за профит. Еве некои од главните видови на бинарни опции кои можете да започнете тргување.

1. дигитални опции

Ова се некои од најчестите бинарни опции кои може да се мисли на. Овие дигитални опции обично се тргува преку онлајн трговија платформи и овозможи на трговецот да изберете или нагоре или надолу опција базирана на своите шпекулации за начинот на кој средството ќе се движат со пазарот. Еден до договор опција е местото каде што на трговецот чувствува како предност ќе завршат профитабилно по рокот на наспроти твоето цена на договорот. А долу опција или да се стави опција се користи во дигиталните опции кога трговец верува дека предност ќе падне под нејзината цена на влез на ниво на истекот на договорот за опција. Користењето на овие видови на дигитални опции може да биде многу брзо и лесно, особено за краткорочни занаети. Дигитални опции, исто така, го прават тоа лесно да се следат повеќе занаети одеднаш преку страната за портфолио сметка.

2. опции на допир

Овој вид на бинарни опција е малку поинаква од нашата традиционална идеја на бинарни опции. Со опцијата Таи Чи занаети трговец може да се изврши двојно допир, не се допираат и допир договори. Во суштина допре договори вклучуваат предвидување на пазарот, како и. Еден допир опција се претпоставува дека вредноста на имотот ќе достигне предодредено маргина профитабилноста пред да се донесе датумот на истекување на опцијата. Нема опции за допир се претпостави дека нема да се оствари предодредено ниво на маргина на профитабилност. Двоен допири се случи кога определени временски исплата се опфатени со договорот за опции што резултира со две шанси за профитабилност. Кога трговците почнат да се добие многу добар во шпекулации и се чувствувате како средство може да достигне предефинирани ниво во блиска иднина опции на допир може да биде многу профитабилен форми на бинарни опции.

 

Ова се само два од главните видови на бинарни опции кои се на располагање на потенцијалните инвеститори. Со достапни неколку други видови, бинарни опции може да понуди исклучително профитабилен пазар за искусни инвеститори.


CFDs ТРГУВАЊЕ


libertex-logo