Сите пари на Земјата

Сите пари и средства во светот што е прикажано на просторно $100 сметки – Инфографик

Десет Илјади долари

Сто долари
$100 – Повеќето фалсификувани пари деноминација во светот. Најмногу се користи за чување на вредност во светот за дилерите на дрога. Држи светот се движат.

Десет Илјади долари
$10,000 – Доволно за голем одмор или да купат користен автомобил. Околу една година на работа за просечниот човек на Земјата.

Сто милиони долари

Еден милион долари
$1,000,000 – е готово квадратни на подот.

Сто милиони долари
$100,000,000 – Plenty to go around for everyone. Убаво се вклопува на ISO / Воени стандардна големина палети.

Една милијарда долари

Една милијарда долари
$1,000,000,000 – Ова е како една милијарда долари како изгледа. 10 палети $100 сметки.

Еден трилион долари

Еден трилион долари
$1,000,000,000,000 – Кога тие се фрли околу зборот “трилиони” како тоа не е ништо, this is the realit of $1 трилиони долари. На плоштадот на палети на правото е $10 милијарди долари. 100x дека и вие имате кула $1 трилиони што е 465 стапки висок (142 метри).


 

Сите инвестиции во злато и сребро во светот

Злато и сребро се сите инвестиции во светот

Demonocacy.info има посветено статии за сите злато и Сребро во светот. Ова е краток преглед на релативно мала количина на злато и сребро на располагање во светот за инвестиции. Приближната вредност на сите инвестиции злато во светот е $2.5 Трилиони долари од $ 40 / грам или $ 1250 / унца.

Има значително повеќе сребро во светот од злато, туку затоа што среброто е множители поевтини од злато (помалку од $ 20 / мл во 2017), многу сребро има добивано изгубени во текот на времето. Сребрена е исто така се користи во индустриското производство. Износот на инвестицијата сребро на располагање на јавноста е изненадувачки мала количина. Светските влади не поседуваат никакви значајни сребро резерви, за разлика со злато.


 

Светската понудата на пари

Светската понудата на пари:

Дваесет и осум – $28 Трилиони База пари
педесет – $50 Трилиони долари во банка Пари

Ова е колку пари е на планетата. Тоа не е за сите во физичката готовина иако (како што е прикажано погоре), поголемиот дел од него е дигитална:

База на пари се состои од пари се одржа од страна на банките (добиени од нивните централни банки кога банките се продаваат Владата или Корпоративни обврзници на нивните централни банки, парите се на располагање за кредитирање на приватниот сектор), парите се чуваат во сефовите на банката (физички пари) и пари во рацете на луѓето. Овие пари не е на располагање на банкомат.

Пари банка се состои од парите се чуваат во банки од страна на корпорациите и луѓето, достапни за повлекување во секое време. Bank Money is also lent out by Banks to people and business’. Банките имаат минимална задолжителна резерва (обично 10%) дека тие мора да се задржи на рака. Ако секој одлучи да оди на банкомат и повлечете се ', ќе има навала на банката.


 

Вредноста на сите државни обврзници во светот

педесет и осум $58 трилиони – Вредноста на сите државни обврзници во светот

граѓани на светот плаќа камата на оваа многу пари поради долгови создадена од страна нивните влади земјата.

државни обврзници (долг) се смета за “класа на имот” бидејќи обврзници (даночните обврзници) плаќаат камата за позајмени пари. На давателот добива сертификат (Бонд- ветување за плаќање $$$ назад + интерес) за возврат.

Обично државни обврзници се сметаат за безбедни инвестиции, со мал ризик од неплаќање, бидејќи владите можат да пишуваат нови закони (зголеми & создаде принудно Даноци) да се земе пари на луѓето со сила (во тешки услови: легализирана кражба). Друга опција за повторно плаќања кои не е толку поволни за инвеститорите / кредитори е да се има на федерални резерви “печатење” нови пари, ова обезвреднува куповната моќ на парите преку инфлација и инвеститорите се врати помалку отколку што се стави во. Ова најчесто е метод на избор за владите.

Зошто толку многу на државата долг? Бидејќи политичарите над-ветувањето на граѓаните што можат (НЕ) избави, тие го прават тоа за победа на изборите. Откако политичари победи тие позајмуваат пари да платат за своите ветувања, со цел да се задржи ветувања. Често тие се задолжуваат за себе и за своите стар пријател партнери во криминалот се збогати.


Сите резерви и корпоративни обврзници во светот

Сто шеснаесет $116 трилиони – Сите резерви и корпоративни обврзници во светот

Корпоративни обврзници се слични на државни обврзници, но повеќе ризични. Многу големи компании носат далеку помал ризик од кредитирање пари на поединци– овој факт го намалува ризикот и снижува активните каматни стапки. Големите корпорации можат да позајмуваат пари прилично евтини во споредба со приватни лица. Понекогаш компаниите позајмуваат пари за да купат назад своите акции и да се поттикнат акции до вредност, од страна на толку збогатување на инвеститорите, а финансиски gutting на компанијата.

Акциите можат да се променат во голема мера на вредноста, бидејќи нивната вредност е повеќе апстрактно- на вредност е утврдена од страна на P / E (Цена на приходи) сооднос и предвидените плаќања акции дивиденда.

Двесте деведесет $290 трилиони – Вредноста на сите приватни бизниси и недвижности во светот

Ако би сакале да се купат целиот свет, ова е колку пари ќе треба.

$180 Трилиони е за недвижности
$100 Трилиони е за регистрирани приватниот бизнис
$10 Трилиони е за Extralegal лица.

Оваа специфична куп пари е овозможена од страна на приватна сопственост и приватни претпријатија, преку капитализмот.

Демократски капитализам се смета за најлош економски систем пред преземање на ум на алтернативите. Democratic Capitalism was promoted by the Founding Fathers of USA. Некои го нарекуваат основачите херои, Во меѓувреме, некои ги нарекуваат “Роб сопственици кои не сакаат да плаќаат данок во Велика Британија”. Изборот е ваш.

Корпоративниот капитализам се смета да биде доминантен систем во САД во моментов.

Комунистичката влада ќе ја преземе контролата на сите овие пари (Бизнис и недвижности) врз основа на тоа дека владата не знае подобро од вас каде да се инвестира вашите заштеди, and the government would run all business and own all real estate.

На патот до пеколот е секогаш поплочен со добри намери. A fool who thinks he knows is much more dangerous than a fool that knows he knows nothing.


 

Вредноста на сите деривати во светот

еден $1 квадрилион – Вредноста на сите деривати во светот

Ова го покажува вкупниот замислена вредност од сите деривати во светот (залози казино стил во договорот форма, направени од страна на банките). Деривати се опасна хаос. Тие се измислени, но сепак многу реална. Деривати се залози казино стил на вредноста на она што тие избираат да се обложи на, во договорот форма, направени од страна на банките, набљудувани од страна на никој (бидејќи никој не јасно разбира на испреплетени веб- & неред на деривати).

Трансферот “нешто” од вредност, направи облог за идната вредност на “нешто”, додадете договор & имаш дериват. Банките се направи голем профит на деривати, и кога шансите да пукне балонот се на даночниот обврзник ќе завршат со законот. Оваа пишувањето на целосна покриеност за деривати (замислена). Слично како и целосна покриеност друштвото за осигурување за сите автомобили (не значи дека сите друштва за осигурување на сите автомобили ќе бидат исплатени истовремено).

Понекогаш банки се само-поништување адаптирани договори. пример: 2x Банките внесете 2x Договори:
Contract1 = Bank1 плаќа $ 10 до Bank2 ако цената оди нагоре
Contract2 = Bank2 плаќа $ 10 до Bank1 ако цената оди нагоре.
Ова 1000x и тогаш тие се фали со едни со други со големина на дериват нивното портфолио.

Никој не може да ги пратите на кои им должи она што на кого во деривати, тоа е огромен збунувачки хаос, но ненајавена настан како што Банката на федерални резерви претседател Џенет Yellen ненадејно зголемување на каматните стапки како резултат на 5% многу веројатно би можела одвнатре на експлодира целиот адаптирани систем и банки, заедно со тоа, бидејќи каскадни домино ефект и, најверојатно некоја банка ќе имаат лоша страна на адаптирани облози и да банкротира.

некои будала (можеби друга банка) ќе поседува акции и средства на банката во стечај, и, исто така, се соочуваат со банкрот. Ова ќе предизвика губење на доверба во банките и сите ќе започне со повлекување на своите пари за да безбедно стража тоа, предизвикувајќи каскадни ефект на банката несолвентност.

$1 квадрилион = $1000 трилиони = $1 Милиони или милијарди $1 Милиони милијарди


 

Пирамида на ликвидност

Пирамида на ликвидност

Пирамида на ликвидност е создадена за визуелизација на организација на класи на имот во однос на ризикот и големина. Пирамида на ликвидност беше создадена за време во САД, кога секој долар беше поддржан од злато. Злато формира мала база на најсигурни вредност, и класи на имот на прогресивно повисоки нивоа се повеќе ризични. Поголемите димензии на класи на имот на повисоко ниво е претставник на повисоки вкупниот светски замислена вредност на тие средства.

Како што се зголемува со финансискиот ризик, пари има тенденција да се движат од повеќе ризични средства (деривати), со најмалку ризични средства (на физичките пари, а потоа злато). Ништо не е без ризик, но ризикот е релативна. Прашањето е во тоа има многу малку физички пари, па дури и помалку злато во споредба со повеќе ризични средства, ова го прави за преполната трговија во време на висок ризик, кога секој сака да скокаат во пари и злато, турка цената.

Малку жолта правоаголник на левата предна е сите злато во светот во физичка форма. Сите злато во светот не е за сите во “инвестиции одделение финансиски” форма.

на $1 Квадрилион деривати пари ѕид згаснува во далечина, затоа што $1 Квадрилион е процената на најдобрите аналитичари и вистина е, никој не ја знае вистинската големина на пазарот на деривати.


 

Целосно во оригинал на англиски јазик тука: demonocracy.info